Το λειτουργικό Arch Linux είναι μια από τις πρώτες διανομές του GNU/Linux που διέθεσαν νέα ISO το 2020 και χρησιμοποιούν την τελευταία σειρά του Linux kernel. Το Αrch Linux είναι μια πολύ γνωστή διανομή που ακολουθεί ένα κυλιόμενο μοντέλο κυκλοφορίας.

Arch Linux

Για όσους δεν γνωρίζουν σε αυτό το μοντέλο ο χρήστης εγκαθιστά το λειτουργικό σύστημα μία φορά και λαμβάνει ενημερώσεις για πάντα. Η διανομή Αrch Linux όμως κυκλοφορεί  και μηνιαίες εικόνες ISO που περιέχουν όλες τις ενημερώσεις πακέτων που προωθήθηκαν μέσω των αποθετηρίων του όλο τον προηγούμενο μήνα.

Έτσι η έκδοση Αrch Linux 2020.01.01 είναι εδώ και είναι η πρώτη έκδοση ISO για το 2020, με την τελευταία και σειρά Linux kernel 5.4. Η νέα έκδοση φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, όπως υποστήριξη του συστήματος αρχείων exFAT της Microsoft, το χαρακτηριστικό ασφάλειας “lockdown” αλλά και την διαχείριση μνήμης εφαρμογών στο Android.

Operating System: Αrch Linux
KDE Plasma Version: 5.17.4
KDE Frameworks Version: 5.65.0
Qt Version: 5.14.0
Kernel Version: 5.4.8.arch1-1

Επιπλέον, η έκδοση Arch Linux 2020.01.01 φέρνει τα ενημερωμένα πακέτα και τις ενημερώσεις ασφαλείας που κυκλοφόρησαν καθόλη τη διάρκεια Δεκεμβρίου του 2019, γεγονός που κάνει το ISO απαραίτητο για όσους θέλουν να εγκαταστήσουν το Arch Linux σε νέους υπολογιστές.

Για άλλη μια φορά, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το Arch Linux 2020.01.01 είναι εδώ μόνο για νέες εγκαταστάσεις. Όλα τα νέα ISO του Arch Linux απευθύνονται σε όσους θέλουν να εγκαταστήσουν ένα νέο αντίγραφο του Arch Linux στους προσωπικούς τους υπολογιστές χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν εκατοντάδες ενημερώσεις από τα αποθετήρια της διανομής.

Έτσι αν χρησιμοποιείτε ήδη την διανομή με την εκτέλεση της εντολής sudo pacman -Syu θα έχετε ένα πλήρως ενημερωμένο σύστημα. Για όσους θέλουν να εγκαταστήσουν ή να δοκιμάσουν τη νέα έκδοση του Αrch Linux, μπορούν κατεβάσουν τα ISO από την επίσημη ιστοσελίδα.

Πηγή

Check this out…

A Rolls-Royce to the Moon
dev image
Stack overflow